Ellen van Kempen

Ellen maakt documentaire verhalen in film, in audio en op papier. Als vrij werk of in opdracht, altijd met een documentaire insteek. Ellen’s passie en missie ligt in het creëren van verbinding via haar documentaire werken. Als filmmaker en schrijver verkent ze persoonlijke werelden en maakt ze van daaruit verhalen. Als verbinder wil ze je met verhalen raken, een speldenprikje is vaak al waardevol. Eén prikje die een beweging in gang zet, waardoor jij je (nog) meer verbonden voelt met jezelf, met een ander en met de wereld om je heen.

Ellen vat haar bio zelf kort samen: “Ik beweeg, loop, ren, dans, vlieg en land… om opnieuw in beweging te komen. Ik creëer documentair in beeld en verhaal. I care about lots…”

“Het is bijzonder om te ervaren hoe je een project ín kan groeien én mee kunt groeien. En steeds weer je eigen grenzen oprekt. Dit was zeker zo bij ‘Een mooiere wereld’. Alle opnamen zijn om budget redenen gemaakt met een kleine camera en een audio-recorder, die ik zelf allebei bediende. Dit is niet mijn standaard manier van werken en brengt daardoor technische uitdagingen, toch gaf het mij de welkome mogelijkheid om juist heel dichtbij te komen en ook overal bij te mógen zijn. En een grotere winst dan ‘nabij zijn’ is er eigenlijk niet uit een project te halen. Tijdens de opnames werd ik een paar keer enorm geraakt door de urgentie en de liefde van het project en van de mensen die ik mocht filmen. Dan voelt het als een cadeautje om daar mijn eigen passie aan toe te voegen: te pogen om een klein stukje hoop vast te leggen.”